Kako doći do nas

Kako doći na otok Vis

Otok Vis je, uz Lastovo, najudaljeniji naseljeni hrvatski otok. Bilo da putujete avionom, autom, autobusom ili vlakom, stići brzo na otok nije moguće. Na kraju ćete svakako morati još i doploviti do njega i to katamaranom (1.30 h) ili trajektom (2.30 h) iz Splita do grada Visa. Ipak, sigurni smo da će more, sunce i vjetar učiniti svoje i vaš odmor će početi već na brodu.

Kako doći u Komižu

Iz grada Visa možete doći autom, autobusom ili taksijem. Cesta vas vodi kroz polja i vinograde i penje se u brda. Iznenada ćete s vrha ugledati Komižu stisnutu u uvali, beskrajnu pučinu i otočiće. U tom ćete se trenutku zaljubiti u Komižu i znati da, iako ste stigli na cilj, vaše putovanje u otkrivanju tajni ovog šarmantnog ribarskog gradića i otoka Visa tek počinje.

Dolazite avionom?

Najbliža zračna luka je u Splitu. Direktni letovi iz glavnih europskih gradova ljeti su svakodnevni. 
Info Zračna luka Split

Dolazite autobusom?

Autobusi na relaciji Zagreb – Split voze više puta dnevno.  Autocestom putovanje traje 5 sati.

Info AK Zagreb i vozni red autobusa

Dolazite vlakom?

Vlakovi na liniji Zagreb - Split voze nekoliko puta dnevno. Putovanje traje oko 6 sati.

Info HŽ i vozni red vlakova

Dolazite autom?

Ako putujete autom, svakako provjerite plovidbeni red trajekata i prema tome planirajte polazak. U ljetnoj sezoni, posebno subotom, potrebno je doći nekoliko sati prije polaska trajekta jer su velike gužve. Iz trajektne luke u Visu do Komiže vam treba 15 minuta. Mi nemamo vlastiti parking, ali je moguće doći autom do kuće i zatim parkirati na besplatnom javnom parkingu u blizini (100m) ili čuvanom javnom parkingu uz naknadu (500m). Saznajte više o stanju na cestama.

Split - Vis trajektom ili katamaranom

Kako god doputovali do Splita, do otoka Visa morate doploviti trajektom ili katamaranom.

Plovidbeni red trajekta plovidbeni red katamarana.